Det är värdefullt att synas på mässor

Att synas på en mässa med sin produkt eller tjänst kan vara oerhört gynnsamt för företaget, dessutom så får du möjligheten att knyta affärsmässiga kontakter med branschkollegor, och ett värdefullt hum om den rådande marknadskonkurrensen.

Att delta på en mässa med företaget är ett fantastiskt tillfälle för dig som företagare att träffa kunder och blivande kunder. En välorganiserad och genomtänkt monter är en förutsättning för att du ska vara konkurrenskraftig och synlig på mässan bland alla dina konkurrenter. Det är alltså oerhört viktigt att du lägger stor fokus på det estetiska i- och runt din monter.

En entrématta med företagsloggan är en iögonfallande och inbjudande dekoration som du med fördel använder dig av i anslutning till din monter. Hos Easytryck kan du hitta fina mattor till generösa priser, välj bland ett stort utbud av kulörer så att ni hittar den matta som matchar er profil bäst.

Det finns olika sätt att profilera sig på och det viktigaste av allt är att du och dina kollegor känner att montern representerar ert företag på ett gynnsamt sätt. Men det finns generella riktlinjer som man kan ha i åtanke när man arbetar på sin monter, nedan följer några värdefulla tips och idéer på hur man kan tänka kring sin monter.

  • Ska ni ha möbler i montern? I så fall, vilken typ av möbel och vilken funktion ska den fylla. (En monter är ett väldigt begränsat utrymme, så tänkt noga på vad ni väljer att ha i den)
  • Synliggör montern på ett smakfullt sätt, ha som ambition att besökare ska kunna upptäcka montern på långt håll.
  • Var tydlig med vad ni säljer.
  • Fria passager gör det enklare för besökarna att komma in i er monter, och det är ju precis det som man vill uppnå.
  • Demonstrera löpande vad ni gör så att besökarna snabbt kan få reda på varför er produkt eller tjänst är den bästa i branschen.
  • Turas om att stå i montern, för att kunna representera, locka och behålla besökare så måste man vara på alerten. Därför är det bra om man kan ha ett schema där man byter av varandra efter några timmar.

I E-magasinet Eveneteffect kan du ta del av fler läsvärda tips på hur du lyckas bäst med din monter och hur du får ut så mycket som möjligt av ditt besök på mässan.

Stort lycka till!