Investeringstips – aktier

Att läsa tidningar som handlar om affärsvärlden är en bra grund att skaffa sig kunskap om olika företag och branscher. I dessa kan man också få tips om investeringar vilket inte är konstigare än stalltips på Solvalla eller stryktipsexperters råd. Tidningar som Affärsvärlden, Dagens Industri men även Svenska Dagbladet innehåller olika aktietips. Till och med lokaltidningar brukar någon gång i veckan ha en spalt med nyttigheter inom aktieområdet.

Ett gott råd för den som vill börja är att inte smälla på med allt för stora aktieköp i början. Men för små är inte så bra heller eftersom courtaget kostar en slant. En annan god idé är att bilda en aktieklubb med vänner och bekanta. Där blir kunskaperna blandade och en gemensam satsning sprider ut riskerna. Satsar man lite förlorar man lite är en devis för många emedan andra håller på att slå hårdare på trumman. Våga och vinn.

En del tips kan dock vara ganska sofistikerade och svåra för en nybörjare att förstå sig på, som exempelvis detta citat: “Passa på att mjölka dessa volatila aktier medans det finns momentum i dom.” Att lära sig förstå sådana anglicismer är grunden för att dra nytta av investeringstips. Men tro inte på allt, utan kolla påståendet med flera källor. En tumregler: Väg hur stora riskerna ska vara. Större risker brukar ge högre utdelning vid snabba affärer. Andra kriterier gäller ofta för långsiktighet.