Låna pengar till dina aktieköp

Det är så klart inte omöjligt att låna pengar till aktiehandel idag. Dock så bör man vara både klok och ha en genomtänkt strategi för detta. Det är också en fördel om du har någon form av säkerhet som kan täcka upp om det inte går som du tänkt.

Framförallt så gäller det att välja rätt typ av lån för dina aktieköp. Du kan belåna din bostad och lägga de pengar du ökat ditt bolån med på ditt ISK konto eller depåkonto för värdepapper. Det går även att ta privatlån och fylla på ditt aktiekonto med dessa pengar. Är du ett företag så kan du titta på vilka olika typer av företagslån som erbjuds. A5 är en bra sajt som jämför olika företagslån och gör det enkelt för dig att hitta det bästa som passar dig. Det kan även vara så att nätmäklare och banker där du gör dina aktieaffärer kan erbjuda dig ett värdepapperslån.

Kolla upp först vilket lån som passar dig bäst och om det är klokt att låna till de aktier du planerar att köpa. Känns det som ett säkert kort så kanske det bara är att köra på. Men som de flesta vet så är det en risktagning med aktier och man kan aldrig vara hundra procent säker på att de kommer att stiga i värde. Om du har en viss summa i din kassa som du kan avvara till att köpa aktier och lånar upp en del kan vara det bästa. Lån till aktier är kanske något som rutinerade handlare bör göra.