Ordning och reda på kontoret

Alla har vi olika sätt för hur vi vill organisera våra kontor och arbetsplatser. Det är viktigt att man har den struktur på sitt skrivbord som passar bäst och som gör det bekvämt för den som arbetar där att hitta sina saker. Alla är vi olika och kan göra samma sak på olika sätt. Vissa har bättre struktur än andra, så är det bara.

Utrusta skrivbordet

Vad som behövs på ett skrivbord kan vara svårt att detalj beskriva i en sådan här artikel. Framförallt så vi alla är olika och har säkert olika typer av arbeten. Dock finns det saker som kan vara viktigare än andra saker. Just nu så befinner vi oss i slutet av oktober månad år 2019 och det kan mycket väl vara dags för en ny kontorskalender för 2020. Här så hittar ni dessa! Planering är många gånger a&o och det finns säkert saker som ni redan har börjat planera för nästkommande år och då är en ny kalender ett måste.

Strukturera upp skrivbordet

Genom att skapa en bra struktur på ditt skrivbord så kommer du att få det enklare att hitta saker. Var sak på sin plats som det brukar heta. Förvaringsplats för olika dokument och även en hållare för alla dina pennor kanske är det vanligaste man tänker på när det kommer till ens skrivbord. Lika väl som man strukturerar upp sin digitala värld så gäller det att hålla ordning på den analoga. Se till att skaffa en dokumentförstörare där du kan förstöra gamla känsliga dokument som ingen behöver längre. Det kan vara oerhört skönt att med jämna mellanrum städa upp och rensa ut saker som inte längre används.