Starta eget

För den som funderar på att kanske förverkliga en gammal dröm om att starta någonting helt eget och bygga upp från grunden skall vara medveten om att det är en hel del att tänka på. Här kommer därför några tips på hur man går tillväga alldeles i starten av en egen verksamhet.

business millionaire

Bolagsform

Det första man skall ta ställning till när man startar eget företag är vilken bolagsform man skall ha till sitt företag. Det vanligaste är att man antingen väljer enskild firma, vilket lämpar sig bäst för mindre företag och enmansföretag, eller aktiebolag, som är vanligast om man ska starta ett större företag. Då krävs dock ett startkapital på 50 000 kr för att få starta.

Utöver enskild firma och aktiebolag finns även några stycken andra bolagsformer, bland annat handelsbolag och ekonomisk förening.

Andra praktiska tips

När man väl bestämt sig för viken bolagsform som är lämpligast kan det vara bra att till exempel fundera på vad man behöver för att kunna sköta hela verksamheten i form av exempelvis verktyg, instrument, dator och telefon med mera.
Något som också kan vara bra att göra är att öppna ett bankkonto så man kan sköta företagets ekonomi på ett bra sätt.